Hoe Start Je een Tafeltenniswinkel of Sportwinkel?

H

Tafeltennis is lang niet zo populair als tennis. Toch zijn er best veel mensen die deze sport beoefenen. Er zijn echter niet zoveel sportwinkels waar je spullen voor tafeltennis kunt krijgen, laat staan winkels die zich helemaal op deze sport richten. Maar stel nou dat jij via de webwinkelsoftware van Lightspeed zo’n tafeltenniswinkel zou willen oprichten, wat heb je dan allemaal nodig? Hoe kun je het beste een sportwinkel oprichten? Hoe ga je jouw producten bij je klanten brengen? Moet je er per se een fysieke winkel van maken of is een online winkel juist beter? En wat kun je doen om klanten zo goed mogelijk te helpen? Wie weet kunnen wij je hiervoor wel wat tips en trucs geven.

Een Handig Kassasysteem

Natuurlijk wil je een handig kassasysteem. Dit kan je namelijk behoorlijk helpen als het druk is in de winkel. Kies er eentje waarmee je makkelijk al je tafeltennisbats en sportkleding kunt taggen en scannen. Vooral bij een groot assortiment is het handig om te weten welke tafeltennisshorts of korte sportbroeken je nog op voorraad hebt. Zo kun je op tijd nieuwe trainingsbroeken of sportpolo’s bestellen als ze bijna op zijn. Het handigste is dan natuurlijk als dit kassasysteem de kleding ook op maat en kleur selecteert omdat kleur en maat voor klanten toch vaak belangrijk is.

Het Rangschikken van je Assortiment

Of je nou een online winkel of fysieke winkel start, je wilt natuurlijk dat klanten gemakkelijk het soort product kunnen vinden waar ze naar zoeken. Dit betekent dat jouw assortiment op een logische en overzichtelijke manier gerangschikt moet zijn. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt ervoor kiezen om alles op maat te hangen. Met alle merken en verschillende kledingstukken kan dit echter best onoverzichtelijk zijn. Je kunt er ook kiezen om alles van een bepaald merk of een bepaalde collectie bij elkaar in de buurt te leggen of hangen. Je klant kan dan makkelijk kledingstukken en accessoires vinden die bij elkaar passen. En als laatste kun je er nog voor kiezen te selecteren op kledingstuk. Je klant ziet dan alle T-shirts, polo’s, vesten of sportbroeken en kan daaruit een keuze maken. In een webwinkel kan het ook heel handig zijn als klanten op al het voorgaande kunnen zoeken. Je kunt de zoekresultaten dan filteren om maat, merk en kledingstuk. Op die manier kan je klant zelf kiezen wat hij of zij wel of niet verder wil specificeren. Dan komen er alleen voor die klant relevante zoekresultaten naar voren.

Een Webwinkel

Natuurlijk kun je het misschien wel redden met alleen een fysieke winkel in een winkelpand. Maar toch wordt vaak aangeraden om er een webshop bij te hebben. Zo trek je namelijk ook de klanten die niet in de buurt van je winkel wonen. Wel moet je daar vaak een aparte verzekering voor hebben. Er kan natuurlijk tijdens het verpakken of opsturen van dingen altijd wel eens iets mis gaan. Een set best dure tafeltennisschoenen kan ergens onderweg verdwijnen of beschadigen en aangezien dat niet jouw schuld of die van de klant is wil je dat geen van beiden voor de kosten hoeft op te draaien. En zet ook duidelijk op je website hoe jij omgaat met retourneringen en wie in welke omstandigheden de kosten daarvoor draagt.